Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo gebeuren er dagelijks verschillende ongevallen, waar soms ook fietsers bij betrokken zijn. Waar het bij het ene ongeval alleen gaat om blikschade, zijn er helaas ook ongevallen die fataal zijn. Jaarlijks vinden er nog altijd vele ongevallen plaats waar letselschade aan te pas is gekomen. Zo zijn er fietsers die zijn aangereden en hier met lelijke verwondingen van af zijn gekomen. In dit blog vertellen we je graag wat je kunt doen wanneer je betrokken bent bij een fietsongeval, je zelf slachtoffer bent of wanneer je een dergelijk ongeval ziet gebeuren. Zo heb je bijvoorbeeld recht op een schadevergoeding en kun je worden bijgestaan door een letselschade advocaat. We vertellen je er graag meer over!

Letselschade bij een fietsongeval

Helaas vinden er jaarlijks nog altijd erg veel fatale fietsongevallen plaats. Zo vinden er ongevallen plaats tussen fietsers en auto’s bij een oversteek of een kruispunt, maar vinden er ook veel ongevallen plaats tussen fietsers en bromfietsers. De bromfietsers en fietsers maken gebruik van dezelfde weg, waardoor dit soms kan leiden tot een ongeval en zelfs een fatale afloop. Zo zien automobilisten vaak de fietsers over het hoofd, waardoor er helaas nog vele ongevallen plaatsvinden op de Nederlandse wegen. 

Wat te doen bij een fietsongeval?

Ben je als fietser aangereden of ben je betrokken bij een fietsongeval? Dan is het van belang dat je de gegevens van de betrokken partijen opschrijft en ook getuigen benaderd voor hun contactgegevens. In de meeste gevallen blijven beide partijen op locatie, maar dien je ook direct het kenteken van het voertuig op te schrijven. Bij het wegrijden na een ongeval wordt er een strafbaar feit gepleegd, wat helaas nog wel eens voor komt.

Wanneer je jezelf eenmaal hebt laten behandelen, kun je ervoor kiezen om een letselschade advocaat in te schakelen die de verdere afhandeling op zich zal nemen en jou rechtsbijstand biedt. 

Ben je als fietser aangereden? Claim je schadevergoeding!

Bij de verdere afhandeling van het fietsongeval, zorgen de getuigen ervoor dat je beschikt over voldoende bewijs van het eerder plaatsgevonden ongeval. De letselschade advocaat zet zich voor je in en houdt je op de hoogte van het proces, waarna hij de hoogst mogelijke schadevergoeding voor je weet te regelen. De dagen dat je niet aan het werk kunt, de ziekenhuiskosten en ook de schade wordt verhaald op de aanrijder. Jij kunt jezelf focussen op het herstel, terwijl je door middel van de rechtsbijstand op de hoogte zult worden gehouden van de zaak!