Nederland zit weer in lockdown en juist wanneer we niet op vakantie mogen (of eigenlijk nergens naartoe mogen) hebben we hier extra veel behoefte aan. De tijd dat we weer kunnen genieten van vakanties en stedentrips lijkt nog heel ver weg, maar zal ook weer komen. Tot die tijd kunnen we deze periode goed gebruiken om onze bucketlist eens aan te vullen. Wat heb je nu eigenlijk altijd al eens willen doen of zien? En is dat allemaal ver van huis of toch ook wat dichterbij? Mijn bucketlist bevatte eigenlijk alleen maar verre bestemmingen, daarom ben ik mij eens gaan verdiepen in mooie plekken dichterbij en stuitte zo op Gent. Gent is namelijk een onwijs gezellige en romantische stad waar je je goed kunt vermaken. Niet zo vreemd dus dat deze stad zo populair is voor stedentrips en weekendjes weg. Wat je allemaal in Gent kunt doen? Dat lees je hieronder.

Historische binnenstad

Gent is een bijzondere stad, mede door het oude centrum met nostalgische huisjes. In het oude centrum vind je daarnaast allerlei historische gebouwen en mooie pleinen omringd door oude pandjes met trapgevels. Midden in de stad staat Gravensteen. Dit is een Middeleeuwse burcht met daarin verschillende tentoonstellingen met harnassen en oude wapens. Vanaf het dak heb je daarnaast mooi uitzicht over de stad, zeker een kijkje waard. Geen zin om de hele stad door te lopen? Dan kun je Gent ook verkennen op de Herenfiets. Een fiets kun je hier gemakkelijk huren, zelfs met een rondleiding waardoor je er zeker van bent alle hotspots te ontdekken.

Op het water

In Gent zie je op de vele wateren door de stad talloze bootjes varen. Aan de waterkant kun je naast de Gentenaren een plekje nemen om alles eens rustig te bewonderen. Wat nog leuker is, is natuurlijk om zelf in zo’n bootje de stad te verkennen. Op een warme, zonnige dag is een boottochtje over de grachten in Gent zeker de moeite waard. Het is misschien wat toeristisch, maar ach, je bent er dan toch. Vanaf het water zie je de stad echt in een ander perspectief. Je hebt daarnaast de keuze uit een groot aanbod rondvaarten. Met een Gent Citycard kun je vaak gratis aan boord stappen.

Speciaalbier

Tijd over voor wat ontspanning, maar wil je toch nog wat meer over de stad leren? Bezoek dan eens een van de bierbrouwerijen, bijvoorbeeld Gruut. Hier krijg je een rondleiding achter de schermen én krijg je natuurlijk de kans om te biertjes te proeven. Gent zit daarnaast vol met leuke biercafés waar je de lokale speicaalbiertjes kunt uitproberen.