Wanneer je een hond hebt ben je wat betreft op vakantie gaan vaak beperkt in je mogelijkheden. Het is natuurlijk ontzettend fijn als je je viervoeter bij vrienden of familie kwijt kunt, maar voor veel mensen is dit niet geval. Daarom zijn er in deze blog een aantal leuke en actieve activiteiten beschreven die je tijdens de vakantie kunt doen met je hond. Hierdoor is een buitenlandse vakantie niet eens nodig en geeft het plezier van je viervoeter, ook in Nederland, jou het gevoel even weg te zijn van het drukke werkleven. 

Zwemmen

Wanneer we aan vakantie denken, denken we ook al snel aan water en zwembaden. Net als mensen houden honden enorm veel van zwemmen en verkoeling zoeken in het water. Deze pret kun je dus ook samen beleven! Ga lekker naar het strand of naar een speciaal hondenzwembad en geniet samen van het mooie weer. Voor een hond is dit een unieke en leuke ervaring. Daarnaast vinden honden het ook leuk om te varen op een boot. Ze vinden het vaak leuk om naar water te kijken en liggen graag met hun neus in de wind. Natuurlijk kunnen ze ook tijdens een rondvaart even een heerlijke duik in het verkoelende water nemen. Let wel op dat je hond niet verbrand. Het huidje van een hond is vrij dun en verbrand snel, daarom moet je tijdens het zwemplezier wel goed in de gaten houden of je hond verbrand.    

Touren

Honden vinden het vaak leuk om naar buiten te kijken en alles wat er gebeurd in de gaten te houden. Daarom is het een leuk idee om een tour te maken met je hond. Een ontspannende activiteit die veel indrukken met zich mee brengt. Nu hoor ik jullie al denken: ‘mijn hond vind autoritjes helemaal niet leuk’. Maar ook daar zijn leuke alternatieve voor. Denk bijvoorbeeld aan een fietsenmand hond. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar dus ook voor elk ras een geschikt type. Dit is een leuke activiteit voor je hond maar ook voor jou! Je bent zeer sportief in de buitenlucht en kan genieten van de omgeving waar je gaat fietsen.    

Speuren

Honden vinden het leuk om uitdagingen aan te gaan en actief te spelen. Daarom zijn speurspelletjes een leuk idee voor je hond. Dit is overigens ook een goede training voor de hersenen van je viervoeter. Er zijn leuke denk- en speurspellen die je zeer goedkoop kunt aanschaffen. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een speurtocht opzetten voor je hond. Je kunt deze activiteit natuurlijk ook nog combineren met zwemmen. Honden vinden het namelijk ook leuk om voorwerpen op te duiken. Zoals je kunt lezen zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen met je viervoeter, dus je hoeft je komende zomer zeker niet te vervelen!