We moeten allemaal regelmatig de weg op. We pakken de auto naar ons werk, naar leuke avondjes uit en wanneer we op vakantie gaan. Voor de meesten van ons is het simpelweg een vervoersmiddel, een manier om van A naar B te komen. Maar anderen hebben ontzettend veel plezier in autorijden. Als je het liefst alleen maar in de auto zit dan kun je er over nadenken om van rijden je beroep te maken. Natuurlijk zul je waarschijnlijk geen formule1 coureur worden maar er zijn heel veel leuke beroepen waarmee je dagelijks de weg op kunt. In dit artikel bespreken we de leukste beroepen waar je altijd op de weg bent.

Vrachtwagenchauffeur

Het meest bekende beroep waar je als chauffeur de weg op gaat is natuurlijk vrachtwagenchauffeur. Als vrachtwagenchauffeur zul je het grootste gedeelte van het jaar op de weg zijn en ook door heel Europa rijden. Wanneer je dus graag reist en verschillende landschappen ziet dan is vrachtwagenchauffeur een ideaal beroep. Je kunt dan je vrachtwagenrijbewijs halen en aan de slag gaan bij een logistiek bedrijf. Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat je veel van huis bent. Je zult waarschijnlijk zo’n 250 tot 300 dagen per jaar op de weg zijn en vaak in de vrachtwagen slapen. Wanneer je een gezin hebt is het misschien niet zo fijn om zoveel op de weg te zijn.

Bestelwagenchauffeur

Aangezien tegenwoordig steeds meer mensen pakketjes laten bezorgen, zijn er op lokaal niveau ook steeds meer bestelwagenchauffeurs nodig. Als je graag op de weg bent maar liever wel gewoon in de avond in je eigen bed slaapt, dan is bestelwagenchauffeur een goede optie.

Rijlesinstructeur

Een van de leukste opties voor rijdend je geld verdienen die veel mensen over het hoofd zien is rijlesinstructeur. Om rijlesinstructeur te worden zul je logischerwijs wel eerst een opleiding moeten doen. Maar wanneer deze opleiding achter de rug is dan kun je dagelijks met leuke jonge mensen in de auto zit, ze leren rijden en ondertussen over van alles en nog wat kletsen. Een ontzettend leuke baan dus. Rijinstructeur worden is een zeer leuke carrière en je kunt bij een bestaand rijlesbedrijf beginnen maar het is ook mogelijk om voor jezelf te werken. Dan ben je dus ook nog ondernemer. Natuurlijk zul je minder bezig zijn met zelf rijden dan wanneer je fulltime chauffeur bent maar voor veel mensen is dat ook wel fijn.