U bevindt zich hier: Home / Nieuws / Nieuwe Isaac teamfiets uitgerust met SRAM schijfremmen

Nieuwe Isaac teamfiets uitgerust met SRAM schijfremmen

2016 team roompotRoompot- Oranje Peloton zal in het nieuwe wegseizoen als eerste team in het profpeloton alle teamfietsen uitrusten met schijfremmen. Na een geslaagde test vorig jaar, onder andere in de Eneco Tour, zullen alle renners gebruik gaan maken van het SRAM HydroR systeem.

Volgens manager techniek Henk Schipper heeft het rijden met de disc brakes drie grote voordelen: ”Een kortere remweg in de regen, betere dosering in afdalingen en nooit meer vervormde velgen door oververhitting. Wanneer renners van andere ploegen de pluspunten gaan zien, zullen zij denk ik snel volgen. Als ploeg zijn wij nu in het voordeel”, aldus Schipper.

De U.C.I. nam pas eind vorig jaar een beslissing over het gebruik van de schijfremmen in de internationale wegkoersen. De internationale wielerunie besloot de testfase voor 2016 uit te breiden naar een onbeperkt aantal wedstrijden. Schipper en de rest van de begeleidingsstaf van Roompot – Oranje Peloton werden daardoor voor een logistieke uitdaging gesteld.

“Er moest in korte tijd veel werk verzet worden. Een geleidelijke overgang van velgrem naar schijfrem is praktisch niet te doen omdat je dan met verschillende fietsframes en wielen komt te zitten. Ook fietsconstructeur Isaac heeft alles op alles gezet om de aangepaste Element SL-frames op tijd te kunnen leveren. Daarnaast moesten bijvoorbeeld ook de opbergsystemen in de teamtrucks en de dakrekken op de Peugeots van de ploegleiders aangepast worden. Dankzij een grote inspanning van onze betrokken partners is dat allemaal mooi op tijd gelukt”.

Bron: http://www.teamroompot.nl