U bevindt zich hier: Home / Nieuws / De Tristan Hoffman Challenge 2016

De Tristan Hoffman Challenge 2016

LOGO-THCDé sportieve uitdaging voor het welzijn van het kind! Fietsen, wandelen of hardlopen voor het goede doel. Ga de uitdaging aan ergens in Europa een bergpas te bedwingen én zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Maak je eigen dromen en die van vele kinderen waar. Kijk voor meer informatie op www.tristanhoffmanchallenge.nl

Het doel van de Tristan Hoffman Challenge is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek, in het bijzonder rond sport en spel. Kinderen die niet in staat zijn om sport en spel op een goede manier te beleven: minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen wil de stichting een oplossing zoeken, zodat sport en spel ook voor deze kinderen (weer) tot de mogelijkheden behoort.

Sporten is belangrijk
Sport en spel is belangrijk voor ieder mens. Het draagt bij aan een goede gezondheid. Voor kinderen heeft het verder een positieve uitwerking op ontwikkeling en ontplooiing, zowel mentaal als fysiek. Bij groepssporten en spel levert de teamgeest een belangrijke bijdrage aan de algemene acceptatie en voorkoming van uitsluiting van het kind in het dagelijks leven. Het kind krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen.

Spel draagt bij aan de algemene ontwikkeling
Spel is elke lichamelijke activiteit waaraan je plezier beleeft en waar je aan deel kunt nemen. Buiten de positieve uitwerking op het fysieke gestel (opbouw van vaardigheden) is het goed voor de emotionele ontwikkeling. Door te leren omgaan met teamgenoten en tegenstanders en het ‘winnen en verliezen', krijgt het kind meer zelfrespect, zelfvertrouwen én vertrouwen in anderen.

De gehele opbrengst van de deelnemers van de Tristan Hoffman Challenge is bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Meer weten over de stichting? Bezoek www.kanjersvoorkanjers.nl.